April i matematikkens og statistikkens tegn

April er  “Mathematics and Statistics Awareness Month” i USA. Der er mange aktiviteter, online underholdning etc. Der kommer mere i april, men her er noget af det, jeg faldt over:

Illustrationer af statistiske og sandsynlighedsteoretiske begreber fra Brown University, Seeing Theory.

Significance  er et fælles tidsskrift for det britiske Royal Statistical Society og den amerikanske American Statistical Association. Skrevet i et ikke-teknisk sprog. Februarudgaven har en artikel om statistik og Oscars, om log-normalfordelingen (fordelingernes Askepot…) og meget andet.

Chance er også forholdsvis let at gå til. Eksempler på artikler:

SIAM (Society of Industrial and Applied Mathematics) har masser af eksempler på anvendelser af matematik, på karrierer med matematik og meget andet. I får deres videoer om matematisk modellering – fra problemanalyse til rapportering af en løsning: